Spek-aardappeltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spek-aardappeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Aardappels met een smaakje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Was 4 middelgrote aardappelen en prik er met een mes enkele gaatjes in.

    Zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.

    Haal ze uit de oven en laat even afkoelen.

    Halveer ze en haal er voorzichtig het aardappelkruim uit tot 1 cm van de schil.

  2. 2

    Plet het aardappelkruim met een vork, meng er de kaas, boter en door.

    Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Bak het ontbijtspek krokant in een antiaanbakpan (zonder vetstof) en laat uitlekken op keukenpapier.

    Snij 2 sneetjes in stukjes en schep ze door de puree.

  4. 4

    Vul de aardappelen met de spekpuree en werk af met een half sneetje gebakken spek per aardappel.

    Zet in de oven gedurende 10 à 15 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Was 4 middelgrote aardappelen en prik er met een mes enkele gaatjes in.

    Zet gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.

    Haal ze uit de oven en laat even afkoelen.

    Halveer ze en haal er voorzichtig het aardappelkruim uit tot 1 cm van de schil.

  2. 2

    Plet het aardappelkruim met een vork, meng er de kaas, boter en door.

    Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Bak het ontbijtspek krokant in een antiaanbakpan (zonder vetstof) en laat uitlekken op keukenpapier.

    Snij 2 sneetjes in stukjes en schep ze door de puree.

  4. 4

    Vul de aardappelen met de spekpuree en werk af met een half sneetje gebakken spek per aardappel.

    Zet in de oven gedurende 10 à 15 minuten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.