Meest recente artikelen

De allerbeste barbecuetips van Piet Huysentruyt

Grillen als een pro

De allerbeste barbecuetips van Piet Huysentruyt Artikel

Een heerlijk zonnig weertje vraagt om een barbecue. Met de favoriete recepten en tips van Piet gril jij deze zomer als een pro.

Met deze barbecuetips van Piet Huysentruyt wordt dat avondje grillen een doorslaand succes:

1. Zet alles vooraf klaar

"Zorg dat je alle gerechten klaar hebt en in de koelkast hebt staan. Zo kun je je tijdens de barbecue concentreren op het grillen."

2. Haal vlees op voorhand uit de koelkast

"Haal vlees 1 uur op voorhand uit de koelkast. Anders wordt het vanbinnen niet warm en zal de buitenkant verbranden."

3. Respecteer de volgorde

"Een goede barbecue heeft een bepaalde volgorde. Ik serveer eerst de worsten, zo wordt de grootste honger al gestild. Hou de côte à l'os voor het laatst. Dat is  bovendien budgetvriendelijk, want zo hoef je minder van die dure côte à l'os te voorzien."

4. 'Gezond vuur'

"Dat het vlees of de vis een paar keer met het vuur in aanraking komt, is op zich niet slecht. Alleen moet je wel opletten dat het 'gezond vuur' is. Gezond vuur is helder en niet zwart en rokerig."

5. Mooi korstje

"Bij een barbecue geldt dezelfde gouden regel als bij koken in de pan. Geef je vlees of vis mooi de tijd om aan te bakken aan de ene kant en draai het pas na 4 à 5 minuten om."

De beste barbecuerecepten van Piet Huysentruyt

Naast barbecuetips deelt Piet Huysentruyt ook zijn beste recepten voor op de bbq. Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Piet Huysentruyt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen