Scampi’s met appel, ananas en kerriemousseline
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampi’s met appel, ananas en kerriemousseline

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalige barbecue-scampispiesjes van Piet Huysentruyt.

bereiding
  1. 1

    Spoel de appel en snij ‘m in stukjes van 1 op 2 cm. Snij de ananas in stukjes. Ontvel en ontpit de tomaat en snij in blokjes.

  2. 2

    Prik de gepelde scampi’s met de appel en ananas op brochettes. Bestrooi ze met 1 eetlepel van de PH-currykruiden. Gril ze 4 minuten aan elke kant.

  3. 3

    Klop de eidooiers met 3 eetlepels water en de wittewijnazijn in 6 minuten tot een schuimige massa. Werk met de geklaarde boter op tot een mousselinesaus. Kruid met de rest van de currykruiden en strooi de tomatenblokjes over het geheel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de appel en snij ‘m in stukjes van 1 op 2 cm. Snij de ananas in stukjes. Ontvel en ontpit de tomaat en snij in blokjes.

  2. 2

    Prik de gepelde scampi’s met de appel en ananas op brochettes. Bestrooi ze met 1 eetlepel van de PH-currykruiden. Gril ze 4 minuten aan elke kant.

  3. 3

    Klop de eidooiers met 3 eetlepels water en de wittewijnazijn in 6 minuten tot een schuimige massa. Werk met de geklaarde boter op tot een mousselinesaus. Kruid met de rest van de currykruiden en strooi de tomatenblokjes over het geheel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.