Gegrilde tarbot op de graat
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegrilde tarbot op de graat

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrukkelijk visje op de barbecue. Piet Huysentruyt: "Dit is absoluut een van mijn favoriete gerechten op de barbecue. Ik breng verse tarbot mee van de markt en steek thuis meteen de barbecue aan."

bereiding
  1. 1

    Snij de aardappelen in blokjes van 1,5 cm en spoel ze. Bak ze rauw aan in wat boter met de knoflook en de rozemarijn.

  2. 2

    Maak de saus. Smelt 150 gram boter. Klop de eidooiers met 4 eetlepels water en de azijn op een zacht vuurtje tot schuim en zet het vuur dan hoger. Werk het schuim op met de gesmolten boter en voeg de mosterd toe.

  3. 3

    Gril de tarbot eerst op de witte kant en vervolgens op de velkant. Leg hem daarna 10 minuten in de oven op 180°C of op de barbecue onder deksel. Serveer met de aardappelen, de waterkers en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de aardappelen in blokjes van 1,5 cm en spoel ze. Bak ze rauw aan in wat boter met de knoflook en de rozemarijn.

  2. 2

    Maak de saus. Smelt 150 gram boter. Klop de eidooiers met 4 eetlepels water en de azijn op een zacht vuurtje tot schuim en zet het vuur dan hoger. Werk het schuim op met de gesmolten boter en voeg de mosterd toe.

  3. 3

    Gril de tarbot eerst op de witte kant en vervolgens op de velkant. Leg hem daarna 10 minuten in de oven op 180°C of op de barbecue onder deksel. Serveer met de aardappelen, de waterkers en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.