Meest recente artikelen

7 tips voor een perfecte barbecue

Zomers lekker

7 tips voor een perfecte barbecue Artikel

De hele zomer lang staat onze barbecue paraat. Dit zijn onze 7 beste tips voor lekkers van de grill.

 1. Goede barbecue

Goed begonnen is half gewonnen. Een goede barbecue doet wonderen voor je vlees. Weet je niet goed welk toestel geschikt is voor jou? Wij helpen je kiezen.

2. Niet te snel

Leg je vlees zeker niet te snel op de barbecue. Laat eerst de vlammen boven de briketten uitkomen. Verdeel dan de briketten of houtskool gelijkmatig over het onderste rooster. Zet vervolgens het grillrooster en het deksel erop en laat de barbecue nog even voorverwarmen.

3. Even rusten…

Wist je dat de kerntemperatuur van het vlees nog een paar graden stijgt nadat je het van de barbecue haalt? Daarom laat je vlees na het grillen het best nog even rusten voor je het aansnijdt. Zo kunnen de sappen zich weer gelijkmatig verspreiden. En haal dus een goede thermometer in huis.

4. Helemaal old school

Om een klassieke barbecue aan te steken gebruik je naast houtskool ook het best een paar aanmaakblokjes. Leg die op het onderste rooster om je barbecue sneller en zonder al te veel rook aan te maken. Meer tips voor het aansteken van je BBQ? Barbecue expert Gilles Draps deelt hier zijn beste tips.

5. Direct vs. indirect

Bij het barbecueën heb je twee klassieke bereidingsmethodes. Voor ingrediënten die minder dan 20 minuten op de barbecue moeten, zoals steak, gebruik je het best directe warmte: leg het vlees boven de briketten of houtskool en sluit het deksel. Ingrediënten die langer dan 20 minuten moeten garen, hebben meer baat bij indirecte warmte: schuif de briketten of de houtskool naar de zijkanten, leg je je producten in het midden van het rooster en sluit het deksel.

6. Lekker luchtje

Met de luchtschuiven bepaal je hoeveel zuurstof er in de barbecue komt. Hoe minder zuurstof, hoe zachter je barbecue zal bakken. Draai het rooster echter niet helemaal dicht, want dan dooft het vuur!

7. Doe dat toe!

Door het deksel op de barbecue te plaatsen gaat de hete lucht circuleren. Hierdoor werkt de barbecue als een oven, waarin de warmte gelijkmatig verdeeld wordt.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen