Meest recente artikelen

Grillen als een pro doe je zo

Kies de juiste techniek én barbecue

Grillen als een pro doe je zo Artikel

Grillen, hoe doe je dat nu, en wat is het verschil met barbecueën? Met deze tips kies jij de juiste techniek én barbecue of grillpan.

Barbecue vs. grillen

Barbecueën doe je op een lage temperatuur. Je laat je vlees traag garen op indirecte hitte. Het vuur brandt dus naast het eten. Daarom is het ideaal voor grote of delicate stukken vlees. Gebruik deze techniek voor gaartijden boven de 30 minuten.

Grillen is dan weer op hoge temperatuur. Met deze techniek kun je je vlees snel bakken. Het vlees gaart rechtstreeks boven het vuur. Dit is prima voor steaks, worsten en groenten. Doe dit voor gaartijden onder de 30 minuten.

Een grillpan is bovendien de perfecte tool voor wanneer je zin hebt in barbecue, maar de zon nog niet genoeg schijnt om buiten te eten.

Tip: Gebruik een vleestang om je vlees te draaien. Met een vork prik je er gaatjes in, waardoor er lekkere sappen ontsnappen en je vlees uitdroogt.

Houtskool vs. gas

Met houtskool bereik je hoge temperaturen en krijgen je gerechten een heerlijke rooksmaak. Het nadeel van houtskool is dat het veel vuil met zich meebrengt en de temperatuur moeilijk te regelen is.

Bij gas heb je dan weer een goede controle over de temperatuur en het is gewoon makkelijk. Een gasbarbecue is duurder en je haalt er minder hoge temperaturen mee, maar hij is ook veel makkelijker schoon te maken.

Hou je barbecue schoon

  • Vet je rooster goed in zodat er geen voedingsresten blijven plakken.
  • Schrob je rooster schoon met een borstel als die nog heet is.
  • Verwijder de assen pas als de barbecue volledig afgekoeld is.
  • Bescherm je toestel tegen slecht weer met een waterdichte hoes of zet ‘m binnen.

Gebruik je de grillpan op het vuur of zelfs op de barbecue, dan lees je hier hoe je ze schoonmaakt.

Zo gril je de beste groentjes

  • Zet groenten op een hoog vuur, zodat ze mooi kleuren.
  • Uien kleur je zacht tot ze bruin zien.
  • Rooster paprika’s zwart zodat je ze makkelijk kunt pellen.
  • Draai maïs regelmatig om zodat ze gelijkmatig kleuren.
  • Wentel groenten in olie voor je ze grilt, zodat ze niet uitdrogen.

De lekkerste recepten voor gegrilde groenten vind je hier.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen