Recept

Gazpacho en kleine groentesandwiches

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vergeet zeker geen takje basilicum.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede ovenplaat. Snijd de aubergines in de lengte doormidden. Wrijf rijkelijk in met olijfolie, kruid met peper en zout. Leg ze samen met de ongepelde knoflooktenen in een ovenschaal en schuif samen met de paprika’s in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.

  2. 2

    Steek de paprika’s in een afsluitbare zak en laat afkoelen. Pel ze daarna. Vier paprika’s heb je nodig voor de gazpacho en één voor de dip. Lepel het vruchtvlees uit de aubergines en mix samen met de gepelde knoflook en olijfolie tot een smeuïge auberginepuree.

  3. 3

    Pel de tomaten en snijd in blokjes, zonder de pitjes. Schil de komkommer. Snijd de komkommer en 4 gegrilde paprika’s in grove stukken, doe ze in een blender (staafmixer kan ook) samen met de tomatenblokjes, olijfolie en witte wijnazijn. Mix fijn en voeg er water bij tot je de gewenste structuur bekomt. Kruid nog met cayennepeper en zout. Zet in de koelkast tot aan het serveren.

  4. 4

    Pureer de overige paprika in de staafmixer met de roomkaas en de tabasco, breng verder op smaak met peper en zout. Snijd de korsten van een groot wit toastbrood. Maak er rechthoekjes van en smeer er de paprikadip op, dek af met een sneetje brood en smeer hier de auberginepuree op. Leg er wat basilicumblaadjes tussen en dek af met een derde sneetje. Druk goed aan en snij in driehoekjes. Prik een kerstomaatje op elke groentesandwich.

  5. 5

    Schenk de gazpacho in fijne hoge glazen. Steek er een rietje in en een takje basilicum. Serveer met de kleine groentesandwiches.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gazpacho en kleine groentesandwiches

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!