Flatbread
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Flatbread

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze platbroden kun je in een gloeiendhete oven bakken, of in de pan!

Maak de desem voor dit recept zoals in het recept voor basis zuurdesembrood.

Dag 1
  1. 1

    Meng alle ingrediënten tot een soepel en glad deeg.

  2. 2

    Dek af met een vochtige doek of folie en laat 24 uur rijzen op kamertemperatuur, tussen 18 en 20°C. Als het warmer is, moet je je rijstijd per graad minstens een halfuur verkorten. Als het kouder is, moet je je rijsttijd per graad minstens een halfuur verlengen.

Dag 2
  1. 1

    Verdeel het deeg in bollen van 100 g.

  2. 2

    Verwarm de oven op 300°C of zet een pan op een goed heet vuur.

  3. 3

    Rol het deeg zo ver mogelijk uit en bak het kort in de oven of de pan. Na 5 à 10 minuten heb je een heerlijk flatbread. Serveer het meteen of bewaar het in een keukenhanddoek. Besprenkel met water en verwarm even in de oven als je het later wilt eten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Dag 1
  1. 1

    Meng alle ingrediënten tot een soepel en glad deeg.

  2. 2

    Dek af met een vochtige doek of folie en laat 24 uur rijzen op kamertemperatuur, tussen 18 en 20°C. Als het warmer is, moet je je rijstijd per graad minstens een halfuur verkorten. Als het kouder is, moet je je rijsttijd per graad minstens een halfuur verlengen.

Dag 2
  1. 1

    Verdeel het deeg in bollen van 100 g.

  2. 2

    Verwarm de oven op 300°C of zet een pan op een goed heet vuur.

  3. 3

    Rol het deeg zo ver mogelijk uit en bak het kort in de oven of de pan. Na 5 à 10 minuten heb je een heerlijk flatbread. Serveer het meteen of bewaar het in een keukenhanddoek. Besprenkel met water en verwarm even in de oven als je het later wilt eten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.