Recept

Gazpacho met courgette, spinazie en komkommer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een frisse gazpacho van courgette, spinazie & komkommer. Ideaal als hapje of voorgerecht in de zomer!

bereiding
  1. 1

    Schil de courgette en de komkommer, spoel de spinazie. Pel de knoflook, snij het pepertje doormidden en verwijder de zaadjes. Snij of hak alles in stukjes en doe in een blender, samen met 200 ml water en een scheutje olijfolie. Mix fijn.

  2. 2

    Voeg al mixend langzaam de yoghurt toe, tot de soep mooi glad is. Doe er, indien nodig, nog een scheutje olijfolie bij.

  3. 3

    Spoel de peterselie en het basilicum, schud droog en doe ze bij de soep, op 4 basilicumblaadjes na. Mix en kruid met peper en zout. Zet 2 uur in de koelkast en serveer koud met basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gazpacho met courgette, spinazie en komkommer

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!