Recept

Roze garnalen met aioli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Piet Huysentruyts beste tip voor een feest zonder stress? "Test je gerechten vooraf zodat je ze helemaal onder de knie hebt. Zelf ga ik steevast voor een apéritif dinatoire: een reeks kleinere gerechtjes die je zowel aan tafel, maar ook staand kunt opeten met een glaasje erbij. Deze garnalen met aioli, bijvoorbeeld."

bereiding
  1. 1

    Pel de knoflook en haal er de groene kiem uit. Die veroorzaakt de scherpe knoflooksmaak en de typische knoflookgeur.

  2. 2

    Plet de knoflook in de vijzel tot je een echte puree krijgt. Die zal voor de binding van je aioli zorgen.

  3. 3

    Voeg het eigeel toe aan de knoflook en stamp in de vijzel tot alles goed gemengd is.

  4. 4

    Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe, zodat het geheel bindt. Doe de olie er niet te snel bij, want dan kan het geheel schiften. Dat gebeurt wanneer het eigeel te snel te veel olie moet opnemen.

  5. 5

    Voeg het citroensap toe. Het zorgt voor een frisse smaak. Door de citroen kan het eigeel ook meer olie opnemen. Serveer de garnalen met de aioli.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Roze garnalen met aioli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!