Kaasballetjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kaasballetjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hartig hapje om de party-avond mee te starten

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter, roer er de bloem door en laat een minuutje sudderen. Voeg er de melk aan toe en laat al roerend even doorkoken.

  2. 2

    Splits de eieren. Hou het eiwit apart. Roer de dooiers door de roux. Roer er vervolgens, beetje bij beetje, ook de drie soorten kaas door.

  3. 3

    Bekleed een plaat of snijplank met plasticfolie. Strijk er het kaasmengsel op uit. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Maak balletjes van het kaasmengsel. Wentel ze door bloem, dan door losgeklopt eiwit en tot slot door paneermeel (zie aardappelkroketten). Frituur de balletjes goudbruin op 180 °C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter, roer er de bloem door en laat een minuutje sudderen. Voeg er de melk aan toe en laat al roerend even doorkoken.

  2. 2

    Splits de eieren. Hou het eiwit apart. Roer de dooiers door de roux. Roer er vervolgens, beetje bij beetje, ook de drie soorten kaas door.

  3. 3

    Bekleed een plaat of snijplank met plasticfolie. Strijk er het kaasmengsel op uit. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Maak balletjes van het kaasmengsel. Wentel ze door bloem, dan door losgeklopt eiwit en tot slot door paneermeel (zie aardappelkroketten). Frituur de balletjes goudbruin op 180 °C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.