Artisjokdip met zuurdesemfrietjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Artisjokdip met zuurdesemfrietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een makkelijke dipsaus - succes verzekerd!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij het zuurdesembrood in 'frietjes'. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en zet 10 minuten in de oven of tot het brood licht krokant en goudbruin is.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof de ui en knoflook met een scheutje olijfolie gaar op een zacht vuur. Laat afkoelen.

  3. 3

    Laat de artisjokharten uitlekken (hou er 1 apart) en mix ze met de peterselie, ricotta en geitenkaas. Meng met de gemalen emmentaler, de gebakken ui en knoflook. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe de dip in een ovenschaal en zet 25 minuten in de oven op 185°C.

  5. 5

    Garneer de dip met een artisjokhart en serveer warm met de broodfrietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij het zuurdesembrood in 'frietjes'. Leg ze op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en zet 10 minuten in de oven of tot het brood licht krokant en goudbruin is.

  2. 2

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof de ui en knoflook met een scheutje olijfolie gaar op een zacht vuur. Laat afkoelen.

  3. 3

    Laat de artisjokharten uitlekken (hou er 1 apart) en mix ze met de peterselie, ricotta en geitenkaas. Meng met de gemalen emmentaler, de gebakken ui en knoflook. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe de dip in een ovenschaal en zet 25 minuten in de oven op 185°C.

  5. 5

    Garneer de dip met een artisjokhart en serveer warm met de broodfrietjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.