Meest recente artikelen

Kerstmarkt bij je thuis: jingle all the way met de allerbeste recepten

Ho ho ho: van glühwein tot tartiflette

Kerstmarkt bij je thuis: jingle all the way met de allerbeste recepten Artikel

Het allerbeste aan de eindejaarsperiode? De übergezellige kerstmarkten. Maar vergeet Düsseldorf of Praag: de lekkerste snacks en drankjes vanop de kerstmarkt maak je gewoon zelf bij je thuis. Heiße Maronen, Kakao mit sahne, poffertjes of een portie churros? Komt er zo aan!

Kun jij ook geen kerstmarkt voorbijlopen zonder aan te schuiven bij een kraampje voor wat lekkers? Goed nieuws: wij brengen een volledig kerstdorp naar je keuken met deze recepten. Ook leuk om je kinderen te entertainen tijdens de vakantie of voor een nieuwjaarsfeestje met een originele twist.

Het lekkerste van de kerstmarkt

Dit zijn dé traditionele kerstmarktsnacks waar wij het hele jaar naar uitkijken.

1. Geen kerstmarkt zonder glühwein

Zoete chocolade of koekjes, gecombineerd met dit hemelse winterdrankje: de kerstsfeer zit er meteen dik in met een glas glühwein!

2. Brusselse wafels

Een lekkere, krokante Brusselse wafel, dat smaakt altijd. Je kunt ze serveren met poedersuiker of slagroom, maar zijn ook heerlijk met chocoladesaus of fruit. Bij wafels mag je je gerust eens laten gaan!

3. Oliebollen

Lekker, een grote puntzak met verse smoutebollen of – ook vaak op Nederlandse kerstmarkten: poffertjes. In deze periode hoef je allesbehalve op je lijn te letten, toch?

4. Churros

Voor churros moet je niet per se naar Spanje. Zeker op kermissen en kerstmarkten zijn ze ook bij ons razend populair. Churros zijn lekker met kaneel en kristalsuiker en als je ze wil eten volgens de traditie, serveer je er een lekkere chocoladesaus bij.

5. Tartiflette

Een hapje dat altijd smaakt op de kerstmarkt, is ongetwijfeld een portie hete tartiflette. En het is ook niet moeilijk om zelf te maken. Check zeker ons recept onderaan!

6. Braadworst vanop de kerstmarkt

Een lekkere braadworst met zuurkool gaat er altijd wel in. Niet alleen op de kerstmarkt, maar ongetwijfeld ook bij jou thuis!
Wij serveren er verse graanmosterd bij.

7. Kaiserschmarrn

Zou je al niet alleen naar de Weense kerstmarkt gaan voor een portie kaiserschmarrn? Het typische Oostenrijkse dessert is om duimen en vingers bij af te likken!

8. Suikerspin

Onze versie van de suikerspin is misschien niet knalroze, maar geloof ons: hij is minstens even lekker. Perfect ook om bij een kerstdessert te serveren. Of bij onze champagnecocktail met suikerspin.

9. Popcorn

Popcorn is nog zo'n lekkernij die je tegenwoordig op elke kerstmarkt vindt. Met groene en rode chocolade geef je de popcorn een feestelijke afwerking!

10. Peperkoek en speculaas

Iedereen is wel te vinden voor een lekker speculaasje of een stukje peperkoek. Je hebt peperkoek in alle soorten en maten. In de vorm van een huisje is ie leuk als kersdecoratie of als eetbaar cadeautje.

De beste recepten, recht van de kerstmarkt

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen