Meest recente artikelen

Zo maak je zelf de lekkerste popcorn

  • Deel dit artikel:
Zo maak je zelf de lekkerste popcorn Artikel

Pop! Pop! Pop! En je hebt popcorn... De heerlijk gepofte maïs is voor velen onweerstaanbaar, bijvoorbeeld bij een bioscoopbezoek of een avondje thuis. Maar weet je dat je heel gemakkelijk zelf popcorn kan maken?

Zelfgemaakte popcorn is een leuk en gezond alternatief voor snoep of chips. Het is ook een pak gezonder dan de kant-en-klare popcorn die je kan kopen in de supermarkt. Popcorn maken is écht niet moeilijk.

Wat heb je nodig?

  • een zakje gedroogde maïs of “pofmaïs”
  • een wokpan of hoge pot met een passend deksel
  • een plantaardige olie die je kan verhitten (zoals bv. zonnebloemolie, maïsolie of lijnzaadolie)
  • smaakmaker voor je popcorn: wat (poeder)suiker of zout, naargelang je smaak

Zo ga je te werk

  1. Giet een scheutje olie in de pan en zet deze op een hoog vuur. 
  2. Maïs poft op 200°C. Om te testen of de pan heet genoeg is, kan je al enkele maïskorrels in de pan gooien. Als die ronddraaien of meteen poffen, is de pan heet genoeg. Eén laagje maïs om de bodem van de pan te bedekken is voldoende. De popcorn wordt immers 8 keer groter in volume.
  3. Zet meteen het deksel op de pan. Als je de eerste maïskorrels hoort poffen, zet je het vuur wat lager. Schud de pan regelmatig om te vermijden dat de popcorn verbrandt.
  4. Kijk niet onder het deksel, maar laat de maïs poffen tot het stil wordt. Zet dan het vuur volledig uit. Wacht nog twee minuutjes af tot de laatste korrels gepoft zijn.
  5. Schep de warme popcorn uit in een kom en bestrooi naar smaak met wat (poeder)suiker of zout. Smullen maar!

Voor een originele traktatie kan je zakjes vullen met de zelfgemaakte popcorn en uitdelen!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen