Meest recente artikelen

Popcorn maken: zo makkelijk is het

Maak zelf een heerlijke snack

Popcorn maken: zo makkelijk is het Artikel

Popcorn is voor velen onweerstaanbaar, bijvoorbeeld bij een bioscoopbezoek of een avondje thuis voor de buis. En wat meer is, je maakt 'm heel makkelijk zelf.

Zelfgemaakte popcorn is een leuk alternatief voor snoep of chips. Het is ook een pak gezonder dan de kant-en-klare popcorn die je kunt kopen in de supermarkt. Bovendien is zelf popcorn maken écht niet moeilijk.

Wat heb je nodig?

Zo ga je te werk

  1. Giet een scheutje olie in de pan en zet deze op een hoog vuur.
  2. Maïs poft op 200°C. Om te testen of de pan heet genoeg is, kun je al enkele maïskorrels in de pan gooien. Als die ronddraaien of meteen poffen, is de pan heet genoeg.
  3. Eén dun laagje maïs om de bodem van de pan te bedekken is voldoende. De popcorn wordt namelijk 8 keer groter in volume.
  4. Zet meteen het deksel op de pan. Als je de eerste maïskorrels hoort poffen, zet je het vuur wat lager. Schud de pan regelmatig om te vermijden dat de maïs verbrandt.
  5. Kijk niet onder het deksel, maar laat de maïs poffen tot het stil wordt. Zet dan het vuur volledig uit. Wacht nog twee minuutjes tot de laatste korrels gepoft zijn.
  6. Schep de warme popcorn uit in een kom en bestrooi naar smaak met wat suiker, zout of kruiden. Smullen maar!

Probeer deze smaken uit

Voor een originele traktatie kun je zelf popcorn maken met een smaakje en er zakjes mee vullen om uit te delen. Hier vind je alvast enkele ideeën.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen