Suikerspin
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Suikerspin

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Doe de suiker en 2,5 el water in een pan en breng aan de kook. Laat inkoken tot een lichte gouden karamel. Opgelet: niet in roeren.

  2. 2

    Leg ondertussen bakpapier of krantenpapier op het werkblad. Zet een grote kom op het papier. Haal een vork door de karamel en beweeg heen en weer over de kom, zodat er mooie draden vallen.

  3. 3

    Laat even afkoelen en rol op tot een suikerspin. Steek er een stokje door en serveer als snoepje. Pas op: de suikerspin is zeer fragiel, bewaar ze in een luchtdichte doos.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de suiker en 2,5 el water in een pan en breng aan de kook. Laat inkoken tot een lichte gouden karamel. Opgelet: niet in roeren.

  2. 2

    Leg ondertussen bakpapier of krantenpapier op het werkblad. Zet een grote kom op het papier. Haal een vork door de karamel en beweeg heen en weer over de kom, zodat er mooie draden vallen.

  3. 3

    Laat even afkoelen en rol op tot een suikerspin. Steek er een stokje door en serveer als snoepje. Pas op: de suikerspin is zeer fragiel, bewaar ze in een luchtdichte doos.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.