Poffertjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Poffertjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Maak ze met de kinderen

bereiding
  1. 1

    Roer de gist los in de lauwe melk. Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje. Schenk er het gistpapje in. Roer tot een glad beslag.

  2. 2

    Laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

  3. 3

    Verwarm de poffertjespan. Bestrijk de kuiltjes met boter of olie.

  4. 4

    Vul de kuiltjes voor de helft met beslag. Laat 1 minuut bakken. Keer de poffertjes om en laat ook de andere kant goudbruin bakken.

  5. 5

    Leg ze vervolgens op een voorverwarmde schaal. Bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker en leg er een nootje boter bovenop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Roer de gist los in de lauwe melk. Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje. Schenk er het gistpapje in. Roer tot een glad beslag.

  2. 2

    Laat het 1 uur rijzen op kamertemperatuur.

  3. 3

    Verwarm de poffertjespan. Bestrijk de kuiltjes met boter of olie.

  4. 4

    Vul de kuiltjes voor de helft met beslag. Laat 1 minuut bakken. Keer de poffertjes om en laat ook de andere kant goudbruin bakken.

  5. 5

    Leg ze vervolgens op een voorverwarmde schaal. Bestrooi ze rijkelijk met poedersuiker en leg er een nootje boter bovenop.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.