Appelstrudel uit Zuid-Tirol
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Appelstrudel uit Zuid-Tirol

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker, heerlijk met een bolletje ijs.

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het deeg: meng de bloem met 200 g suiker, de boter, 2 eieren het bakpoeder en de vanillesuiker. Kneed tot een soepel deeg.

  2. 2

    Schil de appelen en snij ze in dunne plakjes of in blokjes. Meng met het citroensap, de citroenschil, de rum, het paneermeel, de rozijnen en pijnboompitten, de kaneel en de resterende suiker.

  3. 3

    Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap, verdeel de appelvulling over het midden en vouw de zijkanten van het deeg over de vulling. Leg op een bakplaat met bakpapier met de naad naar onderen. Bestrijk met het losgeklopte ei en bak 25 à 30 minuten in de oven, op 170°C (voorverwarmd).

  4. 4

    Serveer de strudel lauw, en bestrooi 'm met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst het deeg: meng de bloem met 200 g suiker, de boter, 2 eieren het bakpoeder en de vanillesuiker. Kneed tot een soepel deeg.

  2. 2

    Schil de appelen en snij ze in dunne plakjes of in blokjes. Meng met het citroensap, de citroenschil, de rum, het paneermeel, de rozijnen en pijnboompitten, de kaneel en de resterende suiker.

  3. 3

    Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap, verdeel de appelvulling over het midden en vouw de zijkanten van het deeg over de vulling. Leg op een bakplaat met bakpapier met de naad naar onderen. Bestrijk met het losgeklopte ei en bak 25 à 30 minuten in de oven, op 170°C (voorverwarmd).

  4. 4

    Serveer de strudel lauw, en bestrooi 'm met poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.