Meest recente artikelen

Slagroom kloppen doe je zo

Feest!

Slagroom kloppen doe je zo How to's

Een dessert is niet compleet zonder wat verse slagroom. Niet zo erg veel werk, wel een fantastisch resultaat!

Zo maak je hem

Verse slagroom maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Volg simpelweg dit stappenplan, en verwerk 'm daarna in een heerlijk recept!

  1. Schenk volle room in een mengschaal.
  2. Voeg eventueel wat suiker toe.
  3. Klop tot slagroom. Roer niet, maar maak korte, krachtige draaibewegingen.
  4. Stop wanneer het vast wordt. Anders wordt het boter.

De ultieme tip

Zet 30 minuten op voorhand een grote metalen kom in de koelkast. Idealiter leg je zelfs je klopper fris. Als de kom koud is, klop je de room. Op die manier blijft het vet in de room koud en vormt het een stevig netwerk dat lucht vasthoudt. Resultaat: slagroom zo luchtig als een wolk. Voeg suiker toe naar smaak. Gebruik je een mixer? Zet 'm dan op een lage stand.

Vers

Ga voor vers! Opgeklopte room wordt na een bepaalde tijd namelijk weer vloeibaar, en opnieuw opkloppen is geen optie. Maak hem dus steeds op het moment zelf.

Volg ons op FacebookPinterest en Instagram en schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Deze heerlijke recepten met slagroom al gezien?

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen