Recept

Glühwein truffels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Truffels met de smaak van glühwein: dat is Kerstmis op zijn best! Een heerlijk snoepje voor bij de koffie.

bereiding
  1. 1

    Breng de rode wijn aan de kook met de schil en het sap van de sinaasappel, kaneel, kardemom, steranijs, kruidnagel en vanillesuiker. Zet het vuur zachter en laat inkoken tot 50 ml. Zeef er de specerijen en sinaasappelschil uit.

  2. 2

    Hak de chocolade grof en laat smelten in de glühwein. Roer er de boter door. Voeg enkele druppels rode voedingskleurstof toe. Giet in een plastic bakje en laat 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Hak de cranberry’s zo fijn mogelijk en meng ze met het kokospoeder.

  4. 4

    Schep met een koffielepel telkens een portie opgesteven vulling ter grootte van een grote knikker. Rol er balletjes van en wentel ze in het kokos-cranberrymengsel. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glühwein truffels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!