Meest recente artikelen

Kinderfavorieten voor kerst: van kidsproof feestmenu tot samen bakken

Foodie File

Kinderfavorieten voor kerst: van kidsproof feestmenu tot samen bakken dossier

Lichtjes en muziek overal, alles versieren en bijna elke dag feest... Voor kinderen voelt de eindejaarsperiode nog magischer. Met onze tips en recepten betrek je hen er echt helemaal bij. Van koekjes baken in de wintervakantie tot een feestmenu op kindermaat: onze kinderfavorieten voor kerst.

Deze kinderfavorieten voor kerst vallen vast ook bij volwassenen in de smaak. Als je kroost zelf de handen uit de mouwen mag steken, is er namelijk geen ruimte meer voor verveling. En dankzij de kidsproof recepten en menu's klinkt er ook geen gezeur aan tafel. Doe er je voordeel mee!

Meer dan een fishstick

Die kinderfavorieten beperken zich niet tot een fishstick, zeker voor kerst mag het wat origineler. Met onze feestmenu's en recepten voor kinderen is er aan inspiratie geen gebrek. Van hapje tot dessert… Maak van je tafel een echt kinderwonderland!

Maar ook samen koken en bakken is een goede activiteit. Al helemaal in de vakantie en weekends rond de eindejaarsfeesten. Tieners hebben de keuken al ontdekt dankzij virale filmpjes op Tiktok. Maar ook de allerkleinste kleuter vindt het vast de max om met een echte wortel te werken. Zo veel beter dan een houten exemplaar uit het speelgoedkeukentje! En dan het gezichtje als je aan tafel verklapt wie vanavond de souschef van dienst was…

Onze kinderfavorieten voor kerst

Maak je graag het kindermenu op voorhand? Of ben je grote fan van de kindvriendelijke keuken van Libelle Lekker-chef Natalie? Hier vind je al onze kidsproof menu's op een rij. Maar ook hapjes en zelfs een tiramisu op maat van de allerkleinsten… Of wat dacht je van een kerstkrans om – letterlijk – op te eten?

Samen koken en bakken in het thema

Leuke kerstkoekjes bakken voor in de boom, als cadeautje voor oma of om meteen op te eten? Of willen jullie gezellig samen een kinderetentje in elkaar steken? Wij zorgen voor de tips en recepten!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen