Meest recente artikelen

Dikmaker? Met deze tips maak je van pasta een slanke maaltijd

Lichter maar even lekker

Dikmaker? Met deze tips maak je van pasta een slanke maaltijd Artikel

Pasta, een dikmaker? Niet met deze tips... En met onze lichte recepten erbij geniet je helemaal verantwoord van de heerlijkste comfortfood. Zo maak je slanke pasta.

Of spaghetti of lasagne een caloriebommetje is, hangt natuurlijk af van de ingrediënten. Maak je ze zonder rijke saus, dan verandert pasta zelfs zomaar in een lekker slanke bereiding. Hoe je dat doet? We verzamelden onze beste tips en recepten ter inspiratie.

Tips voor een slanke pasta

  1. Kies bij je slanke pasta een mager stukje vlees, kip of vis. Of doe er zeevruchten bij. Bijvoorbeeld scampi en garnalen, of de typisch Italiaanse vongole.
  2. Vermijd bewerkte vleeswaren of vettere vleessoorten zoals spek en varkensgehakt.
  3. Vegetarische en vegan bereidingen zijn vaak lichter dan pastasauzen met vlees. Ga dus voor veel groenten en peulvruchten in plaats van vlees.
  4. Pasta is lekker én gezond met veel groene groenten. Denk onder meer aan broccoli, prei, courgette, kool, erwtjes, asperges…
  5. Een mooi alternatief voor die heerlijke parmezaan op je bordje pasta, zijn edelgistvlokken. Een plantaardig product met aanzienlijk minder calorieën.
  6. Wil je toch kaas in de saus? Of wil je het gerecht afwerken met kaas? Neem dan ricotta in plaats van mozzarella.
  7. Ricotta is tevens een goed alternatief voor room in de saus. Ook yoghurt of plattekaas en cottage cheese zijn perfect om je romige pasta toch slank te houden.
  8. Vervang de pasta eens door courgetti, pompoenlasagne of wortellinten. Ook de spaghettipompoen is een erg leuke optie. Of combineer de groentepasta met the real deal.
  9. Kies voor volkoren- of speltpasta. Dat is een gezondere variant van pasta die je tegelijk langer verzadigd houdt.
  10. Verminder de hoeveelheid pasta. Reken op 75 g gedroogde pasta per persoon in plaats van 100 gram. Je merkt het verschil amper, zeker als je extra groente toevoegt. Maar je speelt wel ineens 25% minder calorieën binnen.

Probeer deze 20 lichte pastagerechten

De ultieme slanke pasta is natuurlijk de supermakkelijke pasta pomodoro. Met wat peperoncini wordt het een pittige arrabbiata. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer slanke gerechten met pasta.

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen