Recept

Courgette-wortelpasta met gehaktballetjes en tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit kleurrijke gerechtje bevat minder dan 500 kcal.

Met de groentepasta kun je naar hartenlust variëren: wist je bijvoorbeeld dat je ook pasta kunt maken van koolraap en zoete aardappel? Een kant-en-klaar alternatief is gedroogde pasta op basis van linzen of kikkererwten.

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook aan. Voeg de tomatenstukjes, de kurkuma, de tijm en de oregano toe. Laat 10 minuten stoven op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de courgette. Schil de wortelen. Maak met een spiraalsnijder sliertjes van de courgette en wortel. Heb je geen spiraalsnijder? Dan kun je er ook linten van maken met een dunschiller en deze linten nog in fijnere sliertjes snijden.

  3. 3

    Meng voor de balletjes het gehakt met de eidooier, de mosterd, het havermeel, het chilipoeder, peper en zout. Maak er kleine balletjes van. Verhit olijfolie in een pan. Bak de gehaktballetjes goudbruin aan.

  4. 4

    Spoel de oregano. Verhit olijfolie in een pan en stoof de courgette- en wortelsliertjes even aan. Serveer de courgette- en wortelpasta met de tomatensaus en de gehaktballetjes. Werk af met de verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgette-wortelpasta met gehaktballetjes en tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!