Recept

Penne met tomaatjes en rucola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wim Lybaert: "Pasta pomodoro is een van mijn favorieten, met kort gestoofde tomaten, gekruid met een beetje zout maar zonder peper. De kwaliteit van de tomaatjes is hierbij heel belangrijk."

Je pasta wordt nóg lekkerder met een lepeltje homemade pesto erbij.

bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Spoel de tomaatjes. Verhit een scheutje olijfolie in een grote steelpan en stoof de knoflook en de kerstomaatjes op een zacht vuur.

  2. 2

    Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar. Giet de pasta af.

  3. 3

    Als de kerstomaatjes bijna zacht zijn, voeg je een scheutje olijfolie, de gekookte pasta, de rucola en de geraspte parmezaan toe aan de pan.

  4. 4

    Roer alles goed om, laat samen nog even opwarmen en kruid met peper en zout. Werk af met de extra parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne met tomaatjes en rucola

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!