Meest recente artikelen

Trendingrediënt: spaghettipompoen

Ken jij hem al?

  • Deel dit artikel:
Trendingrediënt: spaghettipompoen Artikel

Heb jij al eens gehoord van de spaghettipompoen? Hij is nog niet zo bekend bij ons, maar wint wel snel aan populariteit. Echte foodies gebruiken hem al langer in de keuken en ook op restaurant en in kookprogramma's zie je deze groente steeds vaker opduiken.

Wie graag snuistert op foodblogs en op zoek gaat naar originele receptjes op het internet kwam deze vast al tegen: de spaghettipompoen of ‘spaghetti squash’.

ALTERNATIEF VOOR PASTA

De spaghettipompoen is een relatief onbekende pompoensoort in België. Je kunt hem ook niet in alle supermarkten vinden. Toch loont het zeker de moeite om er naar op zoek te gaan. Omwille van zijn rijke smaak en veelzijdigheid. De winterse pompoen dankt zijn naam aan het vruchtvlees binnenin. Dat is heel draderig en wanneer je het lostrekt met een vork lijkt het net spaghetti. Het vruchtvlees is dan ook een ideale en gezonde vervanger voor de klassieke pastasliertjes. Het bevat geen gluten en past perfect in een koolhydraatarm dieet.

HOE MAAK JE HET?

  1. Halveer de spaghettipompoen en verwijder alle pitjes (je kunt ze nadien lekker roosteren).
  2. Leg de twee helften in een ovenschaal met een bodempje water.
  3. Besprenkel de pompoen met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  4. Zet hem ongeveer een uur in de oven op 200° C.
  5. Haal de pompoen uit de oven en schraap het vruchtvlees eruit met een vork.
  6. De spaghetti is klaar! Met wat goede (look)boter, versgeraspte parmezaanse kaas en wat peterselie heb je al een heerlijk gerechtje, maar de spaghettipompoen is ideaal om volop mee te experimenteren!

Lekkere ideetjes

Onze favoriet? Gevulde spaghettipompoen met geitenkaas.

Trendingrediënt: spaghettipompoen 1

Gevulde spaghetti pompoen #spaghettisquash #pumpkin #chicken #herbs #garlic #spinach #onion #cheese #spaghettipompoen

A post shared by AnitaJansen ???? (@anitajansenjansen) on

 

Bron: Libelle.be

 

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen