Meest recente artikelen

Trendingrediënt: spaghettipompoen

Een glutenvrij alternatief voor pasta

Trendingrediënt: spaghettipompoen Artikel

Heb jij al eens gehoord van de spaghettipompoen? Hij is misschien nog niet zo bekend bij ons, maar wint wel snel aan populariteit. Echte foodies gebruiken hem al langer in de keuken en ook op restaurant en in kookprogramma's zie je deze groente steeds vaker opduiken.

Wie graag snuistert op foodblogs en op zoek gaat naar originele recepten op het internet kwam deze vast al tegen: de spaghettipompoen of 'spaghetti squash'.

Alternatief voor pasta

De spaghettipompoen is een relatief onbekende pompoensoort in België. Je kunt hem ook nog niet in alle supermarkten vinden. Toch loont het zeker de moeite om ernaar op zoek te gaan, omwille van zijn rijke smaak en veelzijdigheid. De winterse pompoen dankt zijn naam aan het vruchtvlees binnenin. Dat is heel draderig en wanneer je het lostrekt met een vork lijkt het net spaghetti. Het vruchtvlees is dan ook een ideale en gezonde vervanger voor de klassieke pastasliertjes. Het bevat geen gluten en past perfect in een koolhydraatarm dieet.

Hoe maak je het?

  1. Halveer de spaghettipompoen en verwijder alle pitjes (je kunt ze nadien lekker roosteren).
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Leg de twee pompoenhelften in een ovenschaal met een bodempje water. Besprenkel de pompoen met extra vierge olijfolie, peper en zout.
  4. Zet hem ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven (de exacte duur is afhankelijk van hoe groot de pompoen is).
  5. Haal de pompoen uit de oven en schraap het vruchtvlees eruit met een vork.
  6. Meng met parmezaan, verse kruiden en olijfolie of (look)boter en klaar! Je kunt 't draderige vruchtvlees trouwens verwerken zoals je gewone spaghetti zou verwerken. Serveer er dus gerust je favoriete pastasaus bij.

Probeer deze lekkere recepten met spaghettipompoen

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen