Recept

Pompoenlasagne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegan lasagne van Ellen Charlotte Marie met maar 453 kcal per persoon!

bereiding
  1. 1

    Maak de uienchutney. Doe wat olijfolie in een steelpan en voeg de uien toe. Na enkele minuten voeg je de smaakmakers toe en laat je het mengsel zo'n 20 minuten pruttelen op een laag vuur. Roer af en toe. Voeg eventueel een klein beetje water toe.

  2. 2

    Maak de witte saus. Verwarm de olie in een sauspan. Voeg de bloem toe en roer goed. Voeg beetje voor beetje de melk toe en blijf roeren (met een garde) tot je een gladde saus krijgt. Voeg meer melk toe als de saus te dik wordt. Doe er de kruiden bij en zet de saus opzij.

  3. 3

    Maak de lasagne. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pastinaak en de boterraapjes en snijd ze in dunne schijfjes. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij de pompoen overlangs in dunne schijven.

  4. 4

    Beleg de ovenschaal met de plakjes pompoen, pastinaak en raapjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie. Schep er enkele lepels witte saus op en bedek met enkele lepels uienchutney en met koolbladeren. Herhaal de stappen en eindig met de witte saus en een scheut olijfolie.

  5. 5

    Bedek de schaal met aluminiumfolie en zet de lasagne 40 tot 50 minuten in de oven. Haal het zilverpapier er de laatste 10 minuten af en zet nog even onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenlasagne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!