Recept

Wortelpasta vongole

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze koolhydraatarme pasta vongole maak je in 30 minuten. Wortelspirelli of -spaghetti kan je in de meeste grote supermarkten naast courgetti (courgette spaghetti) in de koelafdeling vinden. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de chilipeper fijn. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Hak ¾ van de peterselie fijn, hou de rest apart voor de afwerking.

  2. 2

    Leg de kerstomaten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze 10 minuten in de oven.

  3. 3

    Blancheer de wortelspirelli 4 minuten in licht gezouten water. Fruit de sjalot en knoflook aan in een pan met olie en bak ze samen met de chilipeper glazig.

  4. 4

    Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg de schelpen toe en dek af. Laat een 5-tal minuten koken tot alle schelpen open zijn.

  5. 5

    Voeg nu de ovengebakken tomaten, de peterselie en een klontje boter toe, kruid met peper en zout en schep alles om.

  6. 6

    Verdeel de wortelspirelli over de borden, schep er de schelpen met het kookvocht over en werk af met enkele peterselieblaadjes. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wortelpasta vongole

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!