Recept

Courgetti à la puttanesca

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heb je nog kerstomaten in huis? Voeg ze dan toe aan de saus en laat ze zachtjes poffen. Maak een extra grote portie, want dit gerecht is diepvriesproof. Dit gerecht bevat 231,63 kcal/persoon.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgettes en snij ze met een mandoline in lange linten. Hussel de linten door elkaar met olijfolie, peper en zout en schep ze in een ovenschaal. Gaar 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een diepe steelpan en fruit er de sjalot en de knoflook in aan. Voeg de ansjovisfilets toe en laat ze smelten. Doe er dan de tomatenpuree, de uitgelekte tonijn en de passata van kerstomaatjes bij en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.

  3. 3

    Breng de saus op smaak met de kappertjes en de zwarte olijven. Neem de courgetti uit de oven en verdeel over borden. Werk af met de tomatensaus en een beetje basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Courgetti à la puttanesca

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!