Recept

Groentelasagne met gehakt en mascarpone

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door de lasagnevellen in dit recept à la Pascale Naessens te vervangen door plakken courgette en aubergine is deze lasagne koolhydraatarm en extra rijk aan groenten. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgettes en aubergines. Snij ze met een mandoline in de lengte in dunne plakken. Spoel de tomaten en snij ze in dunne plakken.

  2. 2

    Maak de tomatensaus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. Voeg de oregano en passata toe. Laat 15 minuten sudderen op een zacht vuur.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan en bak het gehakt rul. Kruid met peper, zout en cayennepeper. Voeg de mascarpone toe en meng.

  4. 4

    Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg onderaan een laagje aubergineplakken en daar bovenop een laagje courgetteplakken. Lepel er het gehakt over en beleg met plakjes tomaat. Lepel er een laagje tomatensaus over. Herhaal deze laagjes tot de schaal helemaal gevuld is. Strooi er de mozzarella over en gaar 40 minuten in de oven. Neem uit de oven en werk af met het basilicum en de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groentelasagne met gehakt en mascarpone

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!