Recept

Casarecce met spinaziepesto, gerookte zalm en tuinbonen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Onze kinderen zijn verzot op pasta, in alle vormen en maten. Ook deze glutenvrije pasta op basis van kikkererwten valt bij hen in de smaak. De pasta heeft een ietwat aparte textuur, ik maak ‘m dus vaak met sausjes die ze écht lekker vinden, zoals kaassaus, pesto of bolognese.”

bereiding
  1. 1

    Maak de pesto. Spoel de spinazieblaadjes en laat ze goed uitlekken. Pel de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers 'm uit. Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof. Doe de spinazie samen met de knoflook, de walnoten, het basilicum en de parmezaan in de blender en mix fijn. Voeg olijfolie in een straaltje toe en mix tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met peper en geraspte citroenschil en citroensap.

  2. 2

    Spoel de citroen, snij hem in dikke plakken en gril die goudbruin op de grillplaat.

  3. 3

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de tuinbonen toe. Giet ze samen af en meng er de helft van de spinaziepesto onder. Stort de pasta in een mooie schaal en werk af met de gerookte zalm, de gegrilde citroen en enkele blaadjes basilicum. Geef er de rest van de pesto apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Casarecce met spinaziepesto, gerookte zalm en tuinbonen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!