Recept

Auberginerolletjes met volkorenpasta en ratatouille

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vegetarisch én Sana-proof!

Natalie tipt! “Deze vegetarische topper kun je tot wel drie dagen in de koelkast bewaren en dan opnieuw gratineren in de oven.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Verhit olijfolie in een stoofpotje en fruit er de ui en de knoflook in aan. Roer er de tomatenpuree onder en blus met een scheutje balsamicoazijn. Doe er de tomatenblokjes, de kappertjes en de olijven bij en laat 10 minuten op een zacht vuur sudderen.

  2. 2

    Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snipper het basilicum. Rasp de schil van de citroen. Meng de ricotta met het basilicum, de pijnboompitten, een flinke snuif gedroogde oregano, peper en zout. Breng de ricotta extra op smaak met de geraspte citroenschil.

  3. 3

    Spoel de aubergines en snij ze in lange dunne plakken. Bestrijk ze met olijfolie, kruid ze met peper, zout en een snuifje oregano en gril ze aan beide kanten in de grillpan.

  4. 4

    Vul de gegrilde aubergineplakjes met een lepel ricotta en rol ze op. Lepel de tomatensaus in een ovenschaal en leg er de auberginerolletjes bij. Je zal waarschijnlijk nog wat ricotta overhebben, lepel dit tussen de rolletjes in de saus. Gaar de rolletjes nog 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de auberginepakketjes uit de oven. Serveer ze met de pasta en werk af met de extra geroosterde pijnboompitten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Auberginerolletjes met volkorenpasta en ratatouille

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!