Meest recente artikelen

26x desserts in een glaasje

Altijd een beetje feest

  • Deel dit artikel:
26x desserts in een glaasje Artikel

Wij zijn gek op desserts in glaasjes. Het meest eenvoudige nagerecht ziet er in een glaasje meteen superchique en professioneel uit. Dé ideale afsluiter in de spotlights!

Altijd leuk, desserts in een glaasje. Schattig, lekker en vooral heel mooi door de vaak kleurrijke laagjes!

Hoe maak je desserts in een glaasje extra mooi?

  • Elk glazen potje of kommetje kun je gebruiken: kleine confituurpotjes met of zonder dekseltje, kaarshoudertjes of speciale aperoglaasjes in allerlei soorten vormen en kleuren. Zelfs mooie champagnecoupes of ijscoupes zijn geschikt om een dessert in te serveren.
  • Zorg ervoor dat je glaasjes altijd blinkend schoon zijn. Dat kan heel eenvoudig met een spuitbus met azijn.
  • Werk je dessert altijd af met wat slagroom, koekjes, nootjes, chocoladeschilfers of snoepjes voor een extra feestelijk effect.
  • Versier het glaasje met een lintje of touwtje. Het oogt heel schattig en je kunt er eventueel een kaartje met een naam of boodschap aanhangen.
  • Neem je de glaasjes mee naar een feestje? Dan komt zo’n handige taartdoos met uitsparingen goed van pas: je glaasjes gaan er niet in aan het schuiven.
  • Denk aan passende kleine vorkjes of lepeltjes. Serveer je bij het aperitief ook iets waarvoor je kleine lepeltjes nodig hebt? Voorzie er genoeg, zo hoef je niet de hele tijd af te wassen.

IJscoupes Libelle Lekker Shop

 

Probeer ook deze desserts!

Het perfecte eiwitschuimpje

Wrijf je mengkom en mixer in met een doekje dat je in azijn of citroensap hebt gedrenkt. Zo wordt je kookgerei vetvrij. Het zuur helpt tegelijkertijd om je schuim stabiel en stevig te maken.

Geen ijsmachine?

Je kunt de parfait ook gewoon in de vriezer plaatsen. Reken op ongeveer een uurtje, dan is hij nog niet te hard.

Een feest goed afsluiten is een kunst. Met dit glaasje zorg je alvast voor een onvergetelijke koffie!

Je kunt de glaasjes perfect op voorhand maken. Werk ze wel pas à la minute af. Zo blijft de meringue lekker krokant en drogen de vijgen niet uit.

Sabayon moet je à la minute maken. Het vraagt wat werk, maar het resultaat is verbluffend.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen