Frambozenmousse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Frambozenmousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met frambozen scoor je altijd, zeker in zo’n smeuïge mousse. Opgelet: de mousse moet 4 uur opstijven.

bereiding
  1. 1

    Laat de yoghurt goed uitlekken. Week de gelatine in een kommetje lauw water.

  2. 2

    Spoel de frambozen en mix ze fijn. Hou er enkele apart voor de afwerking. Klop de yoghurt luchtig op met de gemixte frambozen en de honing.

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf. Smelt de gelatine in een lepel kokend water en roer door het yoghurt- frambozenmengsel. Spatel er voorzichtig in enkele keren het opgeklopte eiwit onder.

  4. 4

    Lepel wat frambozenconfituur op de bodem van elk glaasje en schep er wat frambozenmousse op. Laat zo’n 4 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Haal de glaasjes net voor het serveren uit de koelkast en werk af met enkele frambozen en een plukje verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de yoghurt goed uitlekken. Week de gelatine in een kommetje lauw water.

  2. 2

    Spoel de frambozen en mix ze fijn. Hou er enkele apart voor de afwerking. Klop de yoghurt luchtig op met de gemixte frambozen en de honing.

  3. 3

    Klop de eiwitten stijf. Smelt de gelatine in een lepel kokend water en roer door het yoghurt- frambozenmengsel. Spatel er voorzichtig in enkele keren het opgeklopte eiwit onder.

  4. 4

    Lepel wat frambozenconfituur op de bodem van elk glaasje en schep er wat frambozenmousse op. Laat zo’n 4 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Haal de glaasjes net voor het serveren uit de koelkast en werk af met enkele frambozen en een plukje verse munt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.