Plattekaastaart in een glaasje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Plattekaastaart in een glaasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de bodem. Verkruimel de koekjes en roer de kruimels door de zachte boter. Verdeel het mengsel over 6 glaasjes en druk goed aan.

  2. 2

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Smelt de chocolade in 2 eetlepels melk in een steelpannetje, op een zacht vuurtje of au bain-marie. Verwarm in een ander pannetje het citroensap en los er de uitgeknepen gelatine in op.

  3. 3

    Klop de eieren los met de suiker en vanillesuiker. Roer er eerst de plattekaas door, dan de gesmolten chocolade en vervolgens het citroensap met de opgeloste gelatine. Klop de slagroom stijf, spatel door de crème en verdeel deze over de 6 glaasjes.

  4. 4

    Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk voor het serveren af met vers fruit en muntblaadjes en strooi er nog wat poedersuiker over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de bodem. Verkruimel de koekjes en roer de kruimels door de zachte boter. Verdeel het mengsel over 6 glaasjes en druk goed aan.

  2. 2

    Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Smelt de chocolade in 2 eetlepels melk in een steelpannetje, op een zacht vuurtje of au bain-marie. Verwarm in een ander pannetje het citroensap en los er de uitgeknepen gelatine in op.

  3. 3

    Klop de eieren los met de suiker en vanillesuiker. Roer er eerst de plattekaas door, dan de gesmolten chocolade en vervolgens het citroensap met de opgeloste gelatine. Klop de slagroom stijf, spatel door de crème en verdeel deze over de 6 glaasjes.

  4. 4

    Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast. Werk voor het serveren af met vers fruit en muntblaadjes en strooi er nog wat poedersuiker over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.