Oma's chocolademousse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Oma's chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker, deze chocolademousse op grootmoeders wijze. Het geheim voor een luchtige chocolademousse? Schep de stijfgeklopte eiwitten extra voorzichtig onder de chocolade. 

bereiding
  1. 1

    Klop de room met de vanillesuiker half op en zet even koel weg.

  2. 2

    Maak de mousse. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker stevig op tot een ruban die als een lint van de garde loopt. Klop het eiwit stijf en zet even apart.

  3. 3

    Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de hete chocolade onder de ruban. Schep er voorzichtig 1/4 van het opgeklopte eiwit onder en roer om. Schep dan de rest van het eiwit eronder tot je een egale mousse krijgt.

  4. 4

    Giet de chocolademousse in een grote mooie kom en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Schep er net voor het serveren een stevige toef room op, schaaf er wat fondantchocolade over en bestuif met cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Klop de room met de vanillesuiker half op en zet even koel weg.

  2. 2

    Maak de mousse. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker stevig op tot een ruban die als een lint van de garde loopt. Klop het eiwit stijf en zet even apart.

  3. 3

    Smelt de chocolade au bain-marie. Meng de hete chocolade onder de ruban. Schep er voorzichtig 1/4 van het opgeklopte eiwit onder en roer om. Schep dan de rest van het eiwit eronder tot je een egale mousse krijgt.

  4. 4

    Giet de chocolademousse in een grote mooie kom en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Schep er net voor het serveren een stevige toef room op, schaaf er wat fondantchocolade over en bestuif met cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.