Recept

Chocolade-panna cotta met een eiwitschuimpje en sesamkaramel

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Tip: Wrijf je mengkom en mixer in met een doekje dat je in azijn of citroensap hebt gedrenkt. Zo wordt je kookgerei vetvrij. Het zuur helpt tegelijkertijd om je schuim stabiel en stevig te maken. 

bereiding
 1. 1

  Week de blaadjes gelatine in een kommetje water. Breng de room met de kristalsuiker, de vanillesuiker en de cacao in een pannetje aan de kook. Roer regelmatig en roer er dan de uitgeknepen blaadjes gelatine onder. Neem de pan van het vuur.

 2. 2

  Zeef het mengsel. Giet de melk erbij, roer goed door en verdeel het mengsel over 6 glaasjes. Laat zo’n 3 uur opstijven in de koelkast.

 3. 3

  Laat ondertussen in een antikleef-pannetje de suiker smelten tot karamel. Bestrooi met de sesamzaadjes. Giet uit op een bakpapier en beweeg ermee zodat je en flinterdun laagje karamel krijgt dat meteen stolt. Laat de karamel volledig stollen en hak daarna fijn.

 4. 4

  Klop de eiwitten stijf en voeg regelmatig een lepel suiker toe. Wacht telkens tot de suiker is opgelost voor je opnieuw een lepel toevoegt. Doe het eiwit in een spuitzak.

 5. 5

  Haal de glaasjes uit de koelkast. Spuit een toefje eiwit op elk glaasje pudding. Brand af met een crème brûlée-brander en bestrooi met chocoladeschilfers en fijngehakte sesamkaramel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolade-panna cotta met een eiwitschuimpje en sesamkaramel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!