Recept

Koekjescrumble met witte chocolademousse en bosvruchten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle-chef Ilse: “Ik hou van verschillende structuren én ook van dingen die op voorhand kunnen. Dit dessert maak je bijna volledig op voorhand klaar, enkel het samenstellen van de glaasjes doe ik op het laatste moment.”

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de chocolademousse. Klop de eiwitten stijf. Klop de room stijf met de poedersuiker. Smelt de chocolade met de melk in de microgolfoven op een lage stand (400 Watt). Roer los, laat even afkoelen en meng daarna voorzichtig met room. Spatel het eiwit door het chocolade-room-mengsel, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast. Je kunt de chocolademousse ook al in een spuitzak doen, om zo te laten opstijven.

  2. 2

    Breek de speculaas en de koekjes in kleine stukjes. Hak de walnoten en witte chocolade grof. Snij de karamel in blokjes van ongeveer 5 millimeter. Meng alles door elkaar tot een crumble.

  3. 3

    Stel de glaasjes samen. Leg wat fruit op de bodem van de glazen, lepel er royaal de witte chocolademousse over. Werk af met de koekjescrumble en met de rest van het fruit.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koekjescrumble met witte chocolademousse en bosvruchten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!