Koekjescrumble met witte chocolademousse en bosvruchten
bereiding
-
1
Maak eerst de chocolademousse. Klop de eiwitten stijf. Klop de room stijf met de poedersuiker. Smelt de chocolade met de melk in de microgolfoven op een lage stand (400 Watt). Roer los, laat even afkoelen en meng daarna voorzichtig met room. Spatel het eiwit door het chocolade-room-mengsel, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast. Je kunt de chocolademousse ook al in een spuitzak doen, om zo te laten opstijven.
-
2
Breek de speculaas en de koekjes in kleine stukjes. Hak de walnoten en witte chocolade grof. Snij de karamel in blokjes van ongeveer 5 millimeter. Meng alles door elkaar tot een crumble.
-
3
Stel de glaasjes samen. Leg wat fruit op de bodem van de glazen, lepel er royaal de witte chocolademousse over. Werk af met de koekjescrumble en met de rest van het fruit.