Recept

Speculaasmousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De smaak van speculaas is zalig winters en perfect om een feest mee af te sluiten. Dit recept van Piet Huysentruyt is een topper! 

bereiding
  1. 1

    Breng de melk samen met het kaneelpoeder aan de kook.

  2. 2

    Splits de eieren. Klop de eidooiers samen met de cassonadesuiker en de kandijsiroop goed op met een mixer.

  3. 3

    Giet de kokende melk bij het eidooiermengsel. Roer snel met een garde zodat de hitte van de melk de eieren niet doet schiften. Warm dit nog een beetje op, maar blijf steeds goed roeren tot het geheel gebonden is.

  4. 4

    Week de gelatineblaadjes in koud water en voeg ze bij het mengsel. Knijp ze goed uit zodat er geen overtollig vocht in je bereiding komt.

  5. 5

    Verkruimel de speculaas heel fijn en doe bij het eidooiermengsel. Roer goed als het geheel nog warm is. Let erop dat de koekjes helemaal opgenomen zijn, zodat er geen stukken in de mousse terechtkomen.

  6. 6

    Zet het geheel in een koudwaterbad en laat afkoelen tot lichaamstemperatuur. Als je straks te warm zou mengen, stijft de mousse op in lagen.

  7. 7

    Klop de eiwitten op met de suiker. Klop ook de room op. Meng het eiwit met de afgekoelde speculaasmassa en meng daarna de room door het geheel. Giet de speculaasmousse in kommetjes en laat opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Speculaasmousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!