Amandelparfait in glaasjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Amandelparfait in glaasjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijk dessert in een glaasje.

bereiding
  1. 1

    Maal de amandelen grof. Verwarm ze in een pan met 50 g suiker tot ze goudbruin kleuren. Giet de amandelkaramel uit op een vel bakpapier. Laat afkoelen en hak fijn.

  2. 2

    Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers met 25 g suiker luchtig. Klop 250 ml slagroom op met 25 g suiker.

  3. 3

    Meng de fijngehakte amandelkaramel door het suiker-eimengsel. Spatel er vervolgens eerst de eiwitten en dan de slagroom door. Verdeel het mengsel over 6 glaasjes. Zet minstens 4 uur in de diepvries.

  4. 4

    Maak de meringue. Klop de eiwitten samen met de suiker schuimig. Schep een toefje van de meringue op de glaasjes en brand ze met een crème-brûléebrander goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maal de amandelen grof. Verwarm ze in een pan met 50 g suiker tot ze goudbruin kleuren. Giet de amandelkaramel uit op een vel bakpapier. Laat afkoelen en hak fijn.

  2. 2

    Splits de eieren en klop de eiwitten stijf. Klop de eidooiers met 25 g suiker luchtig. Klop 250 ml slagroom op met 25 g suiker.

  3. 3

    Meng de fijngehakte amandelkaramel door het suiker-eimengsel. Spatel er vervolgens eerst de eiwitten en dan de slagroom door. Verdeel het mengsel over 6 glaasjes. Zet minstens 4 uur in de diepvries.

  4. 4

    Maak de meringue. Klop de eiwitten samen met de suiker schuimig. Schep een toefje van de meringue op de glaasjes en brand ze met een crème-brûléebrander goudbruin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.