Meest recente artikelen

7x anders met aardappel

Originele gerechtjes met piepers

7x anders met aardappel Artikel

Gekookte aardappelen, gebakken, in puree gedraaid,… Been there, done that. Hoog tijd voor iets nieuws! Deze 7 ideeën met aardappel zijn eens iets helemaal anders én ook nog eens overheerlijk.

Hoewel wij fan zijn van stoemp, gratin dauphinois, gebakken patatjes en andere klassieke aardappelbereidingen, mag het ook wel eens iets originelers zijn. Deze recepten met aardappel zijn net dat tikkeltje anders en overheerlijk.

Aardappel, maar dan anders: de lekkerste recepten

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

1. Pannenkoekjes

Je hebt misschien al wel eens hartige pannenkoeken gegeten, maar heb je ook al eens aardappelpannenkoeken geprobeerd? Zeker doen, want het is een echte aanrader!

2. Samosa

Samosa’s zijn hartige driehoekige gebakjes uit de Indische en Pakistaanse keuken die als snack, voor- of bijgerecht worden geserveerd. Met de vulling kun je eindeloos variëren, maar aardappel is wel een vast bestandsdeel. Probeer deze recepten zeker eens uit.

3. Gevulde aardappel

Hou jij van gevulde paprika en courgette? Dan zullen deze gevulde aardappels jou zeker en vast ook kunnen bekoren!

4. Tajine

Mmm, wij zijn gek op tajine! En of we nu een vegetarisch exemplaar, één met kip, vis of konijn maken: wij zijn vooral blij wanneer er ook aardappel in verwerkt is.

 

 5. Aardappeltaart

Appeltaart kennen we allemaal. Hoogtijd om ook haar nichtje – aardappeltaart – eens te leren kennen!

6. Aardappelsoep

Je hebt misschien al wel eens een aardappeltje in de soep gedaan om ‘m minder zout te maken of ze beter te laten binden. Maar heb je ook al eens aardappelsoep gemaakt?

7. Tortilla

Heb je een overschotje gekookte aardappelen in de koelkast liggen? Een tortilla is een ideaal gerecht om al je restjes aardappel, groenten, kaas en vlees in te verwerken!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen