Meest recente artikelen

14 x anders met aardappel

Prachtige gerechtjes met piepers!

  • Deel dit artikel:
14 x anders met aardappel Artikel

Gekookte aardappelen, gebakken, in puree gedraaid,… Been there, done that. Hoog tijd voor iets nieuws, noem het een aardappelavontuurtje. Deze 14 gerechten zijn lekker én origineel.

Met aardappelen kun je echt alle kanten uit. Verwerk de patatjes in een soep, rijg ze aan een barbecuespiesje of maak er een gratin van.

Enkele aardappelweetjes

  1. Zowel de schil als de aardappel zelf zijn rijk aan voedingsstoffen. De schil bevat wel meer ijzer en vezels. Was de aardappel met stromend water en schrob goed als je de schil wilt opeten.
  2. In 1992 teelde Mr. Schotten de grootste aardappel ter wereld. Hij had een gewicht van 2015 gram, een lengte van 25 cm en een omtrek van 70,5 cm.
  3. Aardappelchips kent z’n ontstaan in 1853 in de Amerikaanse stad Saratoga. Een zekere Mr. Vanderbilt bestelde frietjes in de plaatselijke kroeg. Hij vond de frieten te dik en stuurde ze terug naar de keuken. De eigenaar van het restaurant dacht Vanderbilt een lesje te leren. Hij sneed de aardappelen in flinterdunne schijfjes en dompelde ze in kokende olie. Gek genoeg vond Mr. Vanderbilt de ‘potato chips’ verrukkelijk en de rest is geschiedenis.
  4. We hebben de herfstvakantie te danken aan de aardappel. Vroeger rooide men aardappelen met de hand. Om de oogst tijdig uit de grond te halen, werd het hele gezin ingeschakeld. Kinderen gingen vaak niet naar school in die periode. Daarom werd er een vakantie ingelast: de herfstvakantie.
  5. In de Peruviaanse taal bestaan er meer dan 1000 woorden voor de aardappel. In Peru schreef men vroeger zelfs geneeskrachtige krachten toe aan de aardappel.

Probeer ook deze gerechten met zoete aardappel uit.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen