Recept

Vistajine met krieltjes, aardpeer, abrikozen en gekonfijte citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Kies voor een tajine steeds voor een vaste vis. Ideaal is zeeduivel, hondshaai, schelvis of roggevleugel. Ik kies voor harissa om de vis op smaak te brengen, maar saffraan doet het ook altijd goed bij de combinatie vis en patatjes.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot. Boen de krieltjes schoon en snij ze in plakjes. Schil de aardperen en snij ze in kleine blokjes. Snij de schil van de gekonfijte citroen fijn, het vruchtvlees gebruik je niet. Snij de abrikozen in reepjes.

  2. 2

    Hussel de aardappelplakjes samen met de citroen, de aardpeer, de sjalot en de abrikozen goed door elkaar met een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en een klein beetje zout. Schep de groenten in een tajine.

  3. 3

    Leg de stukken vis op de groenten en bestrijk ze royaal met rozenharissa. Giet er de visfond bij. Zet de tajine afgedekt 20 minuten in de oven. Controleer of de aardappelplakjes, de aardpeer en de vis gaar zijn.

  4. 4

    Hak de pistachenoten grof. Werk de vistajine af met de pistachenoten en de verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Vistajine met krieltjes, aardpeer, abrikozen en gekonfijte citroen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot. Boen de krieltjes schoon en snij ze in plakjes. Schil de aardperen en snij ze in kleine blokjes. Snij de schil van de gekonfijte citroen fijn, het vruchtvlees gebruik je niet. Snij de abrikozen in reepjes.

  2. 2

    Hussel de aardappelplakjes samen met de citroen, de aardpeer, de sjalot en de abrikozen goed door elkaar met een flinke scheut olijfolie. Kruid met peper en een klein beetje zout. Schep de groenten in een tajine.

  3. 3

    Leg de stukken vis op de groenten en bestrijk ze royaal met rozenharissa. Giet er de visfond bij. Zet de tajine afgedekt 20 minuten in de oven. Controleer of de aardappelplakjes, de aardpeer en de vis gaar zijn.

  4. 4

    Hak de pistachenoten grof. Werk de vistajine af met de pistachenoten en de verse koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!