Recept

Samosa’s met kikkererwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het favoriete vegetarische recept van Libelle-redactrice Karolien: “Ik ben niet zo’n keukenprinses, maar als ik in de keuken samosa’s sta te vouwen, voel ik mij echt een pro. In het oorspronkelijke recept wordt het met doperwten gemaakt, maar mijn zoon Bent is daar allergisch voor. Daarom vervang ik ze door kikkererwten. Waarschuwing: eet de vulling wel niet afzonderlijk, want dan is die echt héél pittig. Samen met het filodeeg is het perfect! Wij maken trouwens altijd een hele batch, die we vervolgens invriezen om op eender welk moment te kunnen bovenhalen.”

bereiding
bereiding
  1. 1

    Pel en pers de knoflook. Schil de gember en snij hem fijn. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Schil de aardappel en snij hem in kleine blokjes. Verhit de olie. Fruit hierin de komijnzaadjes tot ze knetteren. Voeg dan de gember en de knoflook toe en fruit 2 minuten.

  2. 2

    Voeg de chilipeper, de garam masala en de kurkuma toe en bak nog 1 minuut. Voeg de aardappel en de kikkererwten toe aan de pan. Laat alles op een zacht vuur garen. Breng op smaak met peper, zout en de koriander. Snij de vellen filodeeg in lange repen.

  3. 3

    Leg telkens een hoopje van de vulling in de benedenhoek van het deeg. Plooi het deeg tot een driehoek en herhaal tot je een vast en stevig driehoekje hebt. Kleef de randen vast met water. Frituur de driehoekjes goudbruin in 5 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Samosa’s met kikkererwten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!