Deruny (Oekraïense aardappelpannenkoekjes)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Deruny (Oekraïense aardappelpannenkoekjes)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit klassieke Oekraïense gerecht is een echt familierecept, dat door elke kok nét een tikkeltje anders wordt gemaakt. Deruny worden traditioneel warm geserveerd als ontbijt of lunch en soms ook als bijgerecht bij het diner, met zure room.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de ui en rasp ze grof. Voeg de bloem, de eieren, de bieslook en de zure room toe en meng alles goed onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Bak in hete olie kleine pannenkoekjes van het beslag. Serveer ze met de extra zure room en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en de ui en rasp ze grof. Voeg de bloem, de eieren, de bieslook en de zure room toe en meng alles goed onder elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Bak in hete olie kleine pannenkoekjes van het beslag. Serveer ze met de extra zure room en bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.