Gegratineerde aardappelpannenkoekjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde aardappelpannenkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en rasp fijn. Pel de uien, rasp tot moes en meng met de aardappelen. Roer de eieren erdoor en kruid het geheel met peper en zout.

  2. 2

    Verhit boter verhitten in een pan. Druk een flinke lepel van het mengsel in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.

  3. 3

    Bestrooi vervolgens de pannenkoeken met kaas en gratineer een paar minuten in de oven.

  4. Tip

  5. 4

    De ui kan worden vervangen door een teentje knoflook ; meer variatie is mogelijk door stukjes geblancheerde prei, ham of spek aan het mengsel toe te voegen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en rasp fijn. Pel de uien, rasp tot moes en meng met de aardappelen. Roer de eieren erdoor en kruid het geheel met peper en zout.

  2. 2

    Verhit boter verhitten in een pan. Druk een flinke lepel van het mengsel in de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden goudbruin.

  3. 3

    Bestrooi vervolgens de pannenkoeken met kaas en gratineer een paar minuten in de oven.

  4. Tip

  5. 4

    De ui kan worden vervangen door een teentje knoflook ; meer variatie is mogelijk door stukjes geblancheerde prei, ham of spek aan het mengsel toe te voegen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.