Recept

Aardappelgalette met geitenkaas en spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Een galette is heerlijk zomers comfortfood. Je kunt ze zowel serveren als hoofdgerecht met een slaatje erbij of als aperohapje. Vul kant-en-klaar kruimeldeeg met het beste wat de zomer te bieden heeft: aubergine, courgette, tomaten....”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de spinazie toe, maar hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Roerbak tot de spinazie geslonken is, kruid met peper, zout en chilivlokken. Doe de gewokte spinazie in een vergiet en laat opnieuw goed uitlekken. Duw met de bolle kant van een lepel al het vocht eruit.

  3. 3

    Pel de rode ui en snij hem in dunne ringen. Schil de aardappelen en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Snij de geitenkaas in plakjes.

  4. 4

    Ontrol het kruimeldeeg. Schik de aardappelen en de spinazie afwisselend op het deeg. Besprenkel ze met olijfolie, peper, zout en gedroogde tijm en leg er de plakjes geitenkaas bij. Werk af met de ringen rode ui. Bak de galette 20 minuten in de oven. Werk de galette af met de rest van de spinazie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!