Meest recente artikelen

Barbecueën zonder tuin doe je zo!

Geen tuin, wél een gezellige bbq!

Barbecueën zonder tuin doe je zo! Artikel

Barbecueën zonder tuin? Het kan! Ook zonder tuin kun je een barbecuefestijn organiseren. Een openbare of wegwerpbarbecue kunnen een oplossing bieden.

De locatie

Barbecueën zonder tuin kan perfect! Eerst en vooral moet je een plaats zoeken om te barbecueën. In Vlaanderen heb je verschillende plaatsen waar je in het stadspark gebruik kan maken van een barbecuetoestel. Zo heb je er bijvoorbeeld in Gent, Antwerpen en Leuven. 

Een barbecue houden op het strand of in de duinen is verboden, tenzij je de uitdrukkelijke toestemming hebt van het gemeentebestuur van de stad.

 

Zoek een plek waar je in het openbaar mag barbecueën!

Het materiaal

In sommige parken waar je mag barbecueën, staat al een barbecue (meestal een stenen), maar soms is er enkel een plaats voorzien en moet je zelf je materiaal meebrengen. Voor zo’n barbecue op verplaatsing kies je best voor een wegwerpbarbecue. Die zijn klein, goedkoop en ontworpen om één keer te gebruiken. Ze zijn erg licht om mee te nemen. In een kwartiertje zijn ze gebruiksklaar en kunnen ze 1 uur branden.

Ook kan je kiezen voor een opvouwbare barbecue. Deze zijn ook licht en gemakkelijk te vervoeren én – belangrijk – te monteren. Vergeet ook je houtskool en lucifers niet!

 

Een wegwerpbarbecue kan handig zijn

De techniek

Als je gaat barbecueën in het openbaar, zorg je er best voor dat je weet wat je doet. Neem enkele voorzorgsmaatregelen, zodat je barbecue veilig blijft. Ben je een beginner? Lees dan eerst onze cursus barbecue eens door. Het is altijd handig als je al weet hoe je de barbecue aansteekt, wanneer je vlees gaar is en hoe je het toestel weer schoon krijgt.

Leer de basics!

De gerechtjes

Wat het eten betreft, hou je het best simpel. Er zijn eindeloos veel gerechten die je kunt klaarmaken op de barbecue. Chipolata’s of kipsaté’s zijn snel klaar.

Barbecueën zonder tuin, wil vaak ook zeggen dat je niet al je keukenspullen kan meenemen. Sommige gerechtjes kun je thuis al voorbereiden om het jezelf makkelijker te maken. Maak bijvoorbeeld op voorhand een koude pastasalade, wat rijst en aardappelen. Vergeet daarbij de kruiden niet. Verpak alles in een koelzak, zodat alles goed bewaard blijft. Ook om je drankjes lekker fris te houden, hebben we enkele tips.

Voor ieder wat wils

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen