Recept

Aardappeltaart met tomaat en spek

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stevige kost

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in plakken van 1/2 cm dik. Blancheer ze 5 minuten in water met wat zout, giet af en laat uitlekken. Snij de tomaten in plakken. Pel de uien en hak ze fijn. Rasp de kaas. Hak de peterselie fijn.

  3. 3

    Beboter een quichevorm van 26 cm diameter en doe er de gehakte ui in. Schik de plakjes aardappel en tomaat dakpansgewijs in de vorm en druk ze lichtjes aan.

  4. 4

    Kruid de bouillon met peper en zout en giet ‘m over de taart. Zet de quichevorm 20 à 25 minuten in de oven.

  5. 5

    Haal de taart uit de oven, bestrooi met de geraspte kaas en beleg met plakjes ontbijtspek. Verhoog de oventemperatuur tot 225°C en bak er de taart nog 10 à 15 minuten in. Bestrooi met peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappeltaart met tomaat en spek

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!