Meest recente artikelen

Zelf visbouillon maken? Zo doet Ilse dat!

Zelf visbouillon maken? Zo doet Ilse dat! Artikel

Visbouillon is een ras apart. Terwijl de andere bouillons minstens een uur pruttelen, is visbouillon al na 30 minuten klaar.
 

Laat je de bouillon langer koken, dan wordt hij bitter door een stof die vrijkomt uit de graten.

Bijkomend voordeel?

De basis van visbouillon zijn visgraten. In principe kun je dus na elk visgerecht visbouillon maken!

Hoe maak je visbouillon? Zo:

  • Stoof 1 ui en 4 selderstengels aan in een beetje boter. Doe er een viertal visgraten bij en laat ze ook even meestoven.
  • Blus het geheel met een stevige geut droge witte wijn, laat een deel verdampen en voeg 2 liter water toe.
  • Voeg 10 geplette peperbolletjes toe, 2 geplette teentjes look, een handje verse tijm, enkele blaadjes laurier en enkele peterseliestengels.
  • Breng het geheel aan de kook met 4  citrioenpartjes en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
  • Zeef je bouillon en gebruik meteen of laat afkoelen om in te vriezen.

Tip: visbouillon is de ideale basis om een snel vispannetje op smaak te brengen én vochtig te houden in de oven.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen