Runderbouillon
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Runderbouillon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: Een fond is een sterk ingekookte bouillon. Als je van plan bent een fond te maken van je bouillon, voeg je in het begin best geen zout toe. De smaken gaan zich concentreren, wat kan betekenen dat je fond té zout wordt. Kruid dus liever later met peper en zout. 

bereiding
  1. 1

    Maak alle groenten schoon en snij ze in stukken. Halveer de bol knoflook.

  2. 2

    Doe alle ingrediënten in een grote pan en giet er 2 liter water bij. Breng aan de kook, dek af en laat op een laag vuur 3 uur sudderen.

  3. 3

    Zet het vuur uit en giet de bouillon door een zeef of kaasdoek. Breng de bouillon op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak alle groenten schoon en snij ze in stukken. Halveer de bol knoflook.

  2. 2

    Doe alle ingrediënten in een grote pan en giet er 2 liter water bij. Breng aan de kook, dek af en laat op een laag vuur 3 uur sudderen.

  3. 3

    Zet het vuur uit en giet de bouillon door een zeef of kaasdoek. Breng de bouillon op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.