Recept

Kippensoep met noedels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met rijstnoedels

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Pel de ui, halveer 'm en prik in elke helft 1 kruidnagel. Schil de wortelen, snij er 2 in grove stukken. Maak de prei schoon en snij het groen in grove stukken. Snij het preiwit en de resterende wortelen in julienne. Pel de sjalot en snij hem in ringetjes. Snipper de bieslook. 

  2. 2

    Doe de gesneden groenten, bouillonblokjes en peperbolletjes in een soeppan. Leg er de kipfilets en het kruidentuiltje bij. Overgiet met 1,5 l koud water en breng zachtjes aan de kook. Laat de kip 15 minuten pocheren (net onder het kookpunt). Neem de kip uit de bouillon en trek ze in stukjes. Giet de bouillon door een zeef.

  3. 3

    Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Stoof de sjalot glazig in olijfolie. Voeg het preiwit en de wortelen toe en stoof ze even mee. Overgiet met de bouillon, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.

  5. 5

    Doe de noedels en stukjes kip bij de soep en laat even verwarmen. Werk af met bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kippensoep met noedels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!