Bouillon met knolseldersterretjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bouillon met knolseldersterretjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Soepje zonder koolhydraten

bereiding
  1. 1

    Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en hou hem net onder het kookpunt. Leg er de kipfilets in en pocheer ze gaar in 10 à 15 minuten. Neem ze uit de bouillon en hou ze apart. Zeef de bouillon.

  2. 2

    Schaaf de knolselder in flinterdunne plakjes en snij sterretjes uit (of gebruik een minivormpje).

  3. 3

    Pel de sjalot en snij in ringetjes. Schil de wortel en snij in fijne staafjes. Stoof ze samen glazig in 1 el olijfolie. Overgiet met de bouillon, doe er de knolseldersterretjes bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes garen.

  4. 4

    Trek de kip in reepjes. Snij de lente-uien in fijne ringetjes. Doe ze beide bij de soep en laat nog even goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breng de bouillon aan de kook, zet het vuur lager en hou hem net onder het kookpunt. Leg er de kipfilets in en pocheer ze gaar in 10 à 15 minuten. Neem ze uit de bouillon en hou ze apart. Zeef de bouillon.

  2. 2

    Schaaf de knolselder in flinterdunne plakjes en snij sterretjes uit (of gebruik een minivormpje).

  3. 3

    Pel de sjalot en snij in ringetjes. Schil de wortel en snij in fijne staafjes. Stoof ze samen glazig in 1 el olijfolie. Overgiet met de bouillon, doe er de knolseldersterretjes bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes garen.

  4. 4

    Trek de kip in reepjes. Snij de lente-uien in fijne ringetjes. Doe ze beide bij de soep en laat nog even goed doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.